VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Uithoflijn wordt uitstellijn

Nadat de Uithoflijn al verschillende keren is uitgesteld, komt er nu nog een schepje bovenop. Pas vanaf december 2019 gaat de Uithoflijn het volledig traject rijden. De zoveelste vertraging van het project is een feit. En de studenten? Die zitten ondertussen nog steeds elke dag als sardientjes in de beruchte bus 12.

Het Uithoflijnproject is enkele jaren geleden opgezet als een noodzaak om het groeiend aantal studenten en medewerkers te kunnen vervoeren. Met de uitbreiding van het Utrecht Science Park (USP) is de noodzaak van de komst van de Uithoflijn groter dan ooit tevoren. Meer dan 50.000 studenten reizen dagelijks naar het USP. Desondanks laat de Uithoflijn op zich wachten, ondanks de urgentie van het probleem. Het uitstel zal 84 miljoen extra kosten.

Momenteel kunnen alle studenten en medewerkers die van Utrecht Centraal naar het USP willen reizen gebruik maken van buslijnen 12 en 28, maar deze zijn dagelijks overvol. Dit levert niet alleen frustraties op, maar ook gevaarlijke situaties. In de tweede helft van 2019 gaat de tram rijden tussen haltes P+R de Uithof en Vaartsche Rijn. Eind december 2019, als bus 12 wordt opgeheven, zal deze de geschiedenisboeken induiken als de drukste bus van Nederland.

In de tussentijd moet de student het maar doen met overvolle bussen. Zeker in de maand september wanneer een nieuwe lading studenten zich moet verplaatsen naar USP komen de overvolle bussen 12 en 28 weer in het nieuws. Voor de start van het collegejaar 2018 en 2019 wordt het voor studenten helaas nog vechten voor een plekje in de bus. Indien alles volgens plan was gegaan hadden zij nu al gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. Nu worden zij nog bijna twee jaar lang de dupe van de uitstellijn. VIDIUS hoopt dat het project geen vertraging meer zal oplopen en misschien zelfs eerder dan gepland volledig in exploitatie zal gaan om bus 12 te ontlasten en dat studenten op een prettige manier naar het USP kunnen reizen.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief