VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Utrecht College Tour wordt onderdeel van VIDIUS

De Utrechtse variant van College Tour, Utrecht College Tour, wordt onderdeel van VIDIUS. De redactie zal haar redactionele vrijheid behouden en gebruik kunnen maken van het netwerk en de faciliteiten van VIDIUS. Het concept draait om een interessante gast die geïnterviewd wordt door studenten. “Utrecht College Tour is een geweldig project voor en door studenten, dit soort initiatieven verwelkomen we graag.” aldus Martijn Grul, voorzitter van VIDIUS.

Utrecht College Tour was een initiatief van Studium Generale op de Hogeschool Utrecht. “De initiatiefnemers vonden het jammer dat studenten bij het televisieprogramma alleen maar een rol in het publiek van het programma hadden,” vertelt Annefleur van Wanroij, die samen met Maud Sintenie de leiding heeft dit seizoen. Bij Utrecht College Tour is ook de hele redactie, productie en de keuze van gasten in handen van studenten. Na een paar jaar te zijn begeleid vanuit de hogeschool, is de organisatie nu volwassen genoeg om op eigen benen te staan.

“Door deze samenwerking blijft het mogelijk om als redactie bijzondere en inspirerende avonden te organiseren voor Utrechtse studenten”, vertelt Maud Sintenie, een van de hoofdredacteuren. “Afgelopen week hadden we nog politica Kathalijne Buitenweg te gast en voor 10 januari ligt cabaretier Javier Guzman al vast.”

Gasten in het verleden waren onder andere presentator Twan Huys, cabaretier Youp van ’t Hek, NOS-nieuwslezeres Annechien Steenhuizen, de makers van Rundfunk, hersenprofessor Dick Swaab (wetenschapper) en historicus Maarten van Rossum. De sessies van Utrecht College Tour worden gehouden in de sfeervolle werfkelder van de Kargadoor aan de Oudegracht.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief