VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Weet jij al waar je moet zijn, binnen jouw hoger onderwijs, met vragen?

Voor veel studenten is het niet altijd duidelijk waar je naar toe kan met vragen of problemen omtrent zorg en welzijn binnen de instelling. Op het moment dat iets niet goed voelt kan een grote onderwijsinstelling ineens lijken op een groot doolhof. Daarom is het belangrijk dat er een duidelijk beeld is van het zorgsysteem.

Wanneer je gaat studeren, maak je veel veranderingen mee. Je gaat voor het eerst op jezelf wonen, wilt je vakken voor je studie halen en krijgt er nieuwe verantwoordelijkheden bij. Deze veranderingen en nieuwe indrukken kunnen gepaard gaan met gevoelens van stress en psychische klachten. Dit kan een grote invloed hebben op jouw dagelijks leven. Het is belangrijk om de weg naar goede zorg duidelijk te hebben.

Met die reden hebben wij een speciale pagina gemaakt met de zorgorganen binnen het onderwijs. Ook is er een flowchart gemaakt in een samenwerking van de Universiteit Utrecht (UU), Hogeschool Utrecht (HU), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en de Universiteit voor Humanistiek (UvH). Deze flowchart laat de verschillende lijnen zien voor studenten die vragen hebben over bijvoorbeeld studievertraging, uitgesteld BSA en stress of burn-out klachten.

Voor meer informatie over zorg kun je deze zorgpagina over begeleiding van de onderwijsinstellingen bekijken.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief